tiistai 29. marraskuuta 2011

Marraskuu - treenien parissa mennään

Kesän loppupuolella sitä joskus ihmettelee, että kuinka voisin jaksaa treenata marraskuussa. Aikana, kun kaikkialla on pimeää, märkää ja kylmää. Elokuussa joskus on niin väsynyt olo, että lenkki jää väliin pilvipoutasäällä, kun lämmintä on "vain" 19 astetta.

Tänä vuonna kaikki on ollut toisin. Mennyt kausi meni tuloksellisesti hyvin, vaikka treeniä tuli melko vähän ja kisoja kiersin säästellen. Kaudella 2011 treenitunteja kertyi yhteensä noin 350. Saldona Tahko 120km voitto ja parissa SM-kisoissa samalla loppusuoralla voittajan kanssa. Toisin sanoen treenit, joita tehtiin, onnistuivat hienosti. Kauden vähäinen kisaaminen ja progressiivinen treeni näkyi myös kauden loputtua Keravan cyclokisoissa lokakuun alussa. En millään olisi malttanut lopettaa kautta siihen kisaan ja lenkeillä käyntikin maittoi - ihan erilailla kuin aikaisempina vuosina.

Kaikesta huolimatta cyclo SM-kisojen jälkeen pidin kolmisen viikkoa matalaa profiilia pyöräilystä. Siinä samalla aloittelin varovasti juoksuharjoittelun. Välillä tuli hypättyä pyörän päälle ja lenkit mentiin yleensä mallilla "tunti haipakkaa". Lokakuu kului nopeasti ja syksyn edettyä siirryttiin viettämään marraskuuta. Tänä vuonna marraskuussa alkoi konkreettinen kauteen 2012 valmistautuminen. Tulevalle vuodelle ote treeniin tulee olemaan napakampi kuin koskaan ennen (siihen ei tosin paljon vaadita).

Tänään on vielä päivä jäljellä tämän vuoden marraskuuta. Pyöräilykilometrejä on tässä kuussa kertynyt 680. Metriäkään ei ole ajettu kenenkään peesissä. Kuukausittain työmatkoista kertyy noin 200 ajokilometriä treenikilsojen päälle. Työmatkoja en toisaalta laske kuuluvan harjoitteluun. Fillarilenkkien lisäksi kuukausi on pitänyt sisällään melko paljon juoksua. Aulangon mäkiset ulkoilureitit ovat olleet kovassa käytössä ja harvassa ovat ne kerrat, kun juoksulenkki on jäänyt alle tuntiin. Yleensä juoksulenkit ovat sisältäneet vähintään muutamia loikka- tai koordinaatioharjoituksia. Pohkeet ja reidet ovat olleet ylämäissä todella kovilla hetkittäin. Juoksukilometrejä on laskujeni mukaan kertynyt marraskuussa noin 115.

Yritystä ainakin hieman siis on. Katsotaan, missä vaiheessa tämä ukko alkaa taas treenistä lipsumaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen