perjantai 17. kesäkuuta 2011

Tahko MTB – millä pyörällä 120km?

Tahko MTB2011 lähestyy kovaa vauhtia ja alan olla aikalailla asettamastani aikataulusta jäljessä. Reilu kuukausi sitten esittämäni tavoitteet 120km ajamiselle alkavat tässä vaiheessa kuulostaa vähintään haasteellisilta. Pitkien lenkkien ajo säännöllisesti ei ole toteutunut ja muutoinkin on ollut viimeaikoina vaikeuksia ehtiä pyörän päälle. Toki tässä sosiaaliset suhteet kavereita kohtaan (10 vuoden laiminlyönnin jälkeen) ovat alkaneet taas hieman piristyä ja muut ihmiset tulee välillä asettaa pyöräilyn yläpuolelle. Lisäksi pari napakkaa sadepäivää on pitänyt minut tiukasti kotona, vaikka ei kai sitä vedenpitävällä iholla pitäisi juurikaan vettä pelätä. Muistelen vain, että olisin keväällä lupaillut ajavani pyörää vain kuivilla keleillä.. toivotaan, että Tahko-päivänä ei sada, kun H-hetki todella koittaa.

Jos kunto ei ole ihan kohdallaan, niin ei ole kyllä kypsynyt päähäni ajatus pyörävalinnastakaan. Tarjolla on 26 tuumainen Super Bud 1.0-täpäri ja 29er Red Skin -jäykkis. 120km on niin pitkä matka, että 29er valintakin on käynyt muutamaan kertaan mielessä, mutta toisaalta olen arponut, että olisiko täysjoustopyörä kuitenkin parempi vaihtoehto noin pitkällä reissulla. En oikein osaa arvioida ajovauhtiani näin pitkään suoritukseen, joten päätös on vaikea. Mikäli vauhtia juurakoissa on pidettävä, niin täpäri on nopeampi. Mäet taas uskon kiipeäväni paremmin ylös 29erillä. Jos arpominen jatkuu tätä sorttia vielä pari viikkoa, niin sitten pakkaan takakonttiin crossarin tai vieläkin nopeamman pelin, eli tempopyörän!

Hienoa, että SPU ja Tahko MTB saivat sovittua epätietoisuutta aiheuttavat sotkut lisenssikuskien osallistumisesta tapahtumaan. Nyt voi itsekin paremmilla fiiliksillä osallistua Suomen kovimpaan maastopyöräilytapahtumaan!

Selvää tulee olemaan se, että minulle henkilökohtaisesti edessä on todellinen selviytymistaistelu heinäkuun ensimmäisenä lauantaina...

4 kommenttia:

 1. tunnusta jo olli, ettei noin painavalla pyörällä kertakaikkiaan voi kukaan menestyä, :)
  tsemppiä silti loppukauden kisoihin.

  VastaaPoista
 2. Pistetään harkintaan. Nyt tosin mietityttää, että millaisena kuskina pitäisi Tahkolle ilmaantua.. :O

  VastaaPoista
 3. Vapise Olli, mä oon treenannut loppukiriä:)

  VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen