sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Hyvinkään XCO-etapit, kauden 1. voitto

Kauden ensimmäinen maastokisa on nyt ajettu ja omalta kohdalta ajo sujui ihan mukavasti. Erityisesti treenimielessä kilpailu oli aivan loistava ja samalla pääsin kuittamaan kauden avausvoittoni. Eilinen Rajamäen maraton oli verottanut osallistujalistaa jonkin verran.

Kisassa ajettiin ensin 1,5km pituinen aika-ajo. Sain juuri ja juuri ajettua aika-ajoon pohjat ajalla 2:56. Ajo ei tuntunut erityisen herkältä, mutta tuntemuksista voi syyttää lähinnä itseään, koska kunnollista lämmittelyä ei koskaan tullut tehtyä. Kellotuksen jälkeen oli taukoa noin kolme tuntia, ennen kuin päästiin itse asiaan, eli XC-kisaan.

Päivän XC-rata kierteli Hyvinkään monipuolisissa metsissä ja kierroksella oli pituutta noin 6km. Kisassa hetkittäin kivikkoinenkin rata kierrettiin viidesti. Startista aloitettiin pitämään rennon kovaa vauhtia ja kärkeen ampaisi Kristian Ijäs. Seurailin tilanteen kehittymistä noin puolitoista kilometriä, kunnes huomasin Kristianin vähän keventävän vauhtia päivän ensimmäiseen loivaan nousuun. Pääsin helpohkosti kärkipaikalle ja tuon jälkeen sain ajella omaa vauhtiani kisan lävitse. Kaikki viisi kierrosta veivät ajoaikaa melko tarkasti 16 minuuttia á kierros, joten loppuajaksi kirjattiin 1:20:07.

Ajo tuntui mukavalta koko kilpailun ajan ja pidin kyllä reitistä melkoisesti. Ylämäet toisaalta olivat vähän tynkäsiä, mutta kaikkea haluamaansa ei voi aina saada. Monipuolinen polkuverkosto ja ajettava pohja takasivat, että missään vaiheessa kisaa ei käynyt aika pitkäksi.

Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin ja omalla tavallaan tämä luo uskoa myös Tahko 120 -projektille. Suuret kiitokset Hypy:n väelle hienosti järjestetystä kisa-viikonlopusta!

Tässä mennään reitin loppulaskussa.


Kuva ar.

3 kommenttia:

  1. Kiitokset! Itse asiassa taisi olla "uran" ensimmäinen XC-kisan voitto, joten siinä mielessä historiallinen päivä (Suomen 2. jääkiekon maailman mestaruuden kanssa). :)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut Ollille hienosta tuloksesta!!!

    T: Polkupyörä Etapin väki :)

    VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen