keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Kevään kutsu

Niinpä niin.. kevään kutsu kuuluu jo! Talvipäivänseisaus on onnellisesti ohitettu ja näin ollen päivänvalo alkaa hiljalleen syömään pois tätä massiivista pimeyttä. Suomessa talvipäivänseisaus on kestävyysurheilijalle varsin hieno päivä, koska enää ei ole kauan aikaa siihen, että lenkit onnistuvat jo osittain valoisalla sekä pääosin lauhemmassa kuin 20 pakkasasteessa. Luksusta!

Täällä Joensuussa pakkasta on riittänyt reilu kolmisen viikkoa aika urakalla. Kerran tai kahdesti koko jakson aikana on elohopea jaksanut kiivetä (muutamaksi tunniksi!) yli 15 pakkasasteen, joten ulkourheilu varsinkin työpäivien perään on ollut aika vaikeaa. Jotenkin näissä hommissa tulee mieleen, että ei kai sitä joudu kilpailemaan sellaisten kavereiden kanssa ensi kesänä, joilla työ ja 20 asteen pakkaset eivät ole jatkuvana riesana treeneissä. Muistelin tuossa eräänä päivänä, että taisin olla 15 tai 16 -vuotias, kun olen viimeksi ollut vähintään 4 viikkoa vapaalla ilman päätoimista opiskelua tai työelämää. Olisikohan jo ensi kesänä 40 tuntia/viikossa työskenteleville omat sarjat kisoissa? Talven keskilämpötilastakin voisi kehittää jonkinlaisen tasoitusjärjestelmän mäkihypyn tuulikompensaation tyyliin. :)

Onneksi palo urheiluun on taas kova ja ainakin lihaskunnollisesti treeni on purrut jo melko hyvin. Myös juoksu on alkanut sujua, tosin onhan edellisistä juoksulenkeistä aikaa lähemmäs seitsemän vuotta.

Viime viikolla paras treenipäivä oli ehdottomasti torstai. Työpäivän jälkeen jaksoin ensin nousta rullille reiluksi puoleksi tunniksi. Sen jälkeen vuorossa oli vastustreeni vaihtelevin watein, kesto myös noin puoli tuntia. Reilun tunnin hengähdystaoun jälkeen otin nokan crossarilla kohti lähitienoon harjuja, joissa paikallinen seikkailu-urheiluseura Karsu oli pitämässä tuona iltana hankijuoksutreenejä. Hangessa harjuja hölkkäillen sykkeet nousivat usein lähelle maksimeita ja keskisykekin pysyi yli 150 lukemissa. Karsun porukka on muutenkin aivan loistavalla asenteella liikenteessä joka ikinen kerta, joten on aivan satavarmaa, että pyrin osallistumaan kyseisiin harjoituksiin myös lähitulevaisuudessa! Kova treeni tosiaan, koska olihan viime kesänä maantie SM-kisoissa koko kisan keskisyke 131...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen