lauantai 12. kesäkuuta 2010

Maastoinen viikonloppu 1/2

Kurainen Vuokatti MTB 2010 on nyt nähty ja käteen jäi kakkostila. Päivän taktiikkahan oli ottaa hieman iisimmin, koska ajatukset olivat osittain jo sunnuntain puolella. Suuren sadealueen yltäessä Vuokatin korkeudelle noin puoli tuntia ennen kilpailua tiesi suoriltaan rankkaa suoritusta. Onhan nimittäin niin, että kilpailun lukuisat ylämäet ja hieman kehnosti sadetta kestävä reittipohja tekevät yhdessä reitistä hyvin liukkaan ja raskaan, kun isompi sade osuu kohdalle.

Itse kisa ei tänään alkanut toivomallani tavalla, koska toivoin rauhallista alkuvauhtia. Pidin pääni kuitenkin iisin alun suhteen ja näin taktiikan mukainen starttini ei tänään mahdollistanut taistelua ykkössijasta, koska Ojala iski heti alusta vauhtia siihen malliin, että jäin kyydistä säästelemään jalkoja Schwarzien ja Saarelan kanssa. Pitkä tovi kisasta siinä sitten ajettiinkin poikien kanssa neljistään, Ojalan varmistellessa itselleen ylivoimaisen voiton. Meidän nelikon kisa kakkostilasta ratkesi toisen kierroksen puolivälin paikkeilla, reitin pisimmässä nousussa, jonkin verran Heikkilän tilan jälkeen. Ajelin tuolloin omaa nousuvauhtiani mäkeä ylöspäin ja huomasin pientä eroa syntyvän. Tuossa vaiheessa ei enää jalkojen säästely sen kummemmin tullut kysymykseen ja lopun ajelin sitten vähän reippaammin aina maaliin saakka. Maalissa olin siis toinen ja kolmantena viivan ylitti Samuli Saarela. Kurainen päivä sai näin ollen ihan ok päätöksen.

Kurakilpailuiden suurin ongelma on siinä, että kisat ovat kalustolla hyvin rankkoja. Pyörä kuluu parissa tunnissa yhtä paljon kuin kuivalla keleillä useissa viikoissa. Reitti Vuokatissa on mielenkiintoinen ja mäkiä riittää rutkasti. Tämän vuoden reittiin oli tehty pieniä muutoksia aikaisempiin verrattuna. Startti ja maali oli tuotu Katinkullalle ja kierroksen loppuvaiheeseen oli järkätty parin kilometrin mielenkiintoinen polkupätkä. Kyseisellä pätkällä oli jonkin verran nousua ja rutkasti pitkospuita, jotka XC-pyörällä, väsyneillä jaloilla ja sadekelillä muodostavat mukavan lisähaasteen tavalliseen ajoon verrattuna.

Tulokset:

1.) Ojala Henri 2.25.40
2.) Miettinen Olli CC Picaro/ MSC Bikes Finland 2.32.15 + 6.35
3.) Saarela Samuli Kos 2.33.55 + 8.15
4.) Schwarz Daniel PK-Team 2.38.12 + 12.32
5.) Schwarz Alexander PK-Team 2.38.47 + 13.07

Matka Vuokatista jatkui sitten autolla kohti Jyväskylää, jossa huomenna sunnuntaina taistellaan Laajavuoren maastoissa Marathon cupin sijoituksista. Reitin valinnat autolla eivät tänään osuneet ehkä ihan optimaalisesti kohdalleen, kun ajeltiin Ventolla kymmeniä kilometrejä kelirikkoisia hiekkateitä. Ainakin kaavailtu ajan ja polttoaineen säästö kaatui jossain Talvivaaran tehtaan takapihoilla; mukavaa tuo hiekkatieajelu täydessä kaatosateessa.

Mutta mitä sitten huomenna on tiedossa? Noh, Laajavuoressa on tarjolla perinteinen kisareitti, eli sunnuntaina nousumetrejä on taas luvassa reilusti päälle toista tuhatta. Samalla tulee olemaan mielenkiintoista todeta, kuinka koko lauantain kestänyt sade on vaikuttanut maapohjaan. Itse lähden ajamaan kisaa vain maaliin ja saan siten hyvän treeniviikonlopun aikaiseksi.

Saa nähdä, onko ukko yhtään iskussa ja onko sitä mutapainia myös huomenna sunnuntaina tiedossa; toivottavasti kyllä ja toivottavasti ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen