tiistai 18. toukokuuta 2010

Mäkitempoa Kolilla ja treeniä

Huomenna on luvassa hieman hapokkaampaa menoa Kolilla, kun Joensuun Pyöräilijät järkkäävät taas perinteisen Kolin mäkitempon klo 18 alkaen. Reitti on noin 5km mittainen ja siinä noustaan reilu 200m ylöspäin. Parhaimmillaan Kolin asfalttimäki tarjoaa yli 20% jyrkkyyttä.

Ensimmäisten kisojen jälkeen ja säiden ollessa erityisen loistokkaat, olen saanut hieman treeniäkin pitkästä aikaa alle. Nyt viimeinen viikko on tuntunut jo ihan mukavalta ja fillaria on tullut ulkoilutettua niin maantiellä kuin metsässäkin. Huomista mäkitempoakin varten tuli tänään pyöriteltyä maantiellä reilu 80 km lenkura, saa nähdä onko jalat huomenna herkässä kunnossa..

Menneen loppuviikon ja viikonlopun maantielenkeillä sain taas kerrytettyä lisää "sadankilsan"-lenkkisaldoa, kun ajoin järjestyksessään elämäni 13. ja 14. satkun lenkit. Muut suomalaiset pyöräilijät olivat viikonloppuna kisoissa (Satakunnan ajot mt, ja Liedon XCO maasto), minä taas en periaatepäätöksellä lähtenyt kisaamaan ollenkaan. Kesän 2009 rasitukset kisamatkoista ovat vielä sen verran lähimuistissa, että päätin laittaa inhimilliseksi rajaksi kisamatkoille 500km etäisyyden suuntaansa; toisin sanoen en lähde kisoihin, jos kisat ovat yli 500km päässä Joensuusta + eivätkä kisat ole SM-statuksen omaavia. Tämän periaatteen avulla hieno harrastus pysyy vielä järkevissä mittasuhteissa ja kustannukset edes osittain hallussa.

Mutta niin kuin sanottu, treeniviikko sujui sitten ihan mallikkaasti. Lauantain lenkillä nestehukatkin oli välillä kunnossa, kun 71 kiloinen ukko lähti lenkille, mutta neljä tuntia myöhemmin painoa oli hieman päälle 66 kiloa. Tämä siis kahdesta juomapullosta huolimatta (onkohan suomalaiset tehty urheilemaan lähes +30 lämpöasteessa?). Joensuun maanteillä pääsin nauttimaan uskomattoman tasaisista hiekkapätkistäkin!


Treeneissä maastofillarinkin ulkoilutus kuului parina päivänä ohjelmaan. MSC sai ohjaamoon riser-tangon ja sain näin ajotuntumaa polkupätkille hieman muutettua. Perinteinen reitti sunnuntaina, eli Utranharjun ja Jaamankankaan kautta pyörittelin Lykynlammelle katselemaan legendaarisen Onttolan XC-reitin kuntoa. Tulihan tuo XC-kierros kerran kellotettuakin, mutta ajasta ei tässä yhteydessä tarvitse puhua. Sää tosin suosi tuonakin päivänä ja olipahan vain muutoin hienoa meininkiä!


Mutta huomenna on sitten ohjelmassa loistavaa treeniä Kolilla. Mitä sitten odotan tuloksellisesti, niin en tiedä. Jos ajamassa on "Olli 2 viikkoa sitten", niin keskeytän varmaan ennen puoliväliä, jo siinä Salen kohdilla. Jos ajamassa on "Olli viimeviikon keskiviikkona (tai parempi)", niin toiveissa on aika, joka on alle 11 minuutin. Palataan huomenissa asiaan ja katsellaan nouseeko se mäki vai ei?!

2 kommenttia:

  1. Mikäs mittari sulla on käytössä? Kun tuossa yhdessä kuvassa näkyy tuo laite, mutta ei sen tarkemmin erota. Joku Garminin malli? Itsekin olen pyöräilykäyttöön sellaisen hankintaa suunnitellut, mutta olisi ihan kiva saada vähän tietoa käyttäjiltä, että mitä mieltä ovat laitteistaan olleet.

    VastaaPoista
  2. Minulla on pyörissä tällä hetkellä ihan perus Sigman fillarimittarit kiinni. Garminista ei minulla valitettavasti ole kokemusta.

    VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen