keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Aika-ajoon liittyviä kuulumisia

Muistutellaanpa taas tätä tempomeininkiä vähän mieliin. Niin kuin huomaamme, olen lisännyt tuonne kisakalenterin puolella parit SM-kisat jo valmiiksi odottelemaan. Miten sitten treenit on sujunut ja joko kisapyörä on hallussa? Entäpä Joensuun Iiksenportin tempoajot? Ainiin, puhuin tuossa taannoin pyöräilyn formulaykkösistä.. tämä on sitä!

Kisapyörä, oma sellainen, ei ole vielä minulle saapunut. Toivottavasti siitä saadaan lisätietoa pikaisesti ja pääsen esittelemään tempopelin lähiaikoina! Nyt olen sitten ajellut tempoja lainapyörällä ja kyllähän tässä pelissä on eroa tavalliseen maantiefillariin verrattuna. Kisakiekoilla lainafillari näyttää tältä:


Tänään ajelin omilla peruskiekoilla, mutta niilläkin viikkotempossa pääsee ihan mukavaa kyytiä. Tässä kuva tämän päivän setupista:


Iiksenportilla olen vieraillut tänä keväänä viidesti. Temporeitti on noin 11,5 km pitkä ja poikkeaa tavallisista ”kymppitempo”-reiteistä kolmiomallisen muotonsa takia. Kyseinen muoto tekee reitistä turhan tuuliriippuvaisen, joten ihan täsmällisesti ajoaikoja ei voi viikkotasolla vertailla. Myös Ilomantsintiellä tavallisesti puhaltava vastatuuli vaikuttaa viikon aikoihin jonkin verran. Vastatuulen takia samaan suuntaan kulkevat rekat ja muut isommat autot nopeuttavat päivän aikaa jonkin verran. Viime kesänä ajoin parhaimmillani reitin 16:04 ja reittiennätys on Mike Miikkolan ajamana hieman alle 15 minuuttia. Jarmo Rissanen on tainnut reitille paukuttaa useamminkin aikoja 15- 15:10 välimaastoon.

Minulla tämän kevään tempoajat Iiksenportilla ovat olleet 17:34; 17:04; 16:18; 17:10 ja tänään sitten lämpöisellä kelillä oma ennätys 15:50 (eikä onneksi edes yhtään rekkaa). Treeniä otan tässä mukaan rauhalliseen tahtiin ja toivon, että lähivuosina kamppailen myös tempopuolella hyvistä sijoituksista kansallisella tasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen