keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kevyt ja tilava pyöränkuljetuslaukku - EVOC

Suomessa ulkoilukelit pitkän kesän jälkeen pimenevät ja kylmenevät. Monelle meistä alkaa väistämättä iskeä urheilullinen matkakuume. Olisihan se kiva paahtaa menemään fillarilla astetta innostavammassa ympäristössä. Miltä kuulostaisi Mallorcan pyöräilyä kunnioittava liikennekulttuuri kesäkelissä ja tarjolla olisi niin tasamaapätkiä, mutta ajan voisi käyttää myös vuoren rinteitä nousten ja laskien? Tai suuntaisiko sitä Kanarialle, jossa pyöräilyloman saa yhdistettyä hyvin perheen rantalomaan. Oli valinta sitten kumpi tahansa, tai joku muu, niin pyöräreissuhan kruunautuu, kun matkaan saa ikioman pyöränsä.

Se, että saa oman pyöränsä mukaansa lentokoneeseen, edellyttää usein pyörälaukun omistamista tai lainaamista. Minun omat etelänreissuni ovat olleet melko vähissä, mutta olen päässyt vuosien aikana tutustumaan pariin erilaiseen pyöränkuljetuslaukkuun. Toinen oli kovakantinen, lasikuidusta valmistettu ja verrattain todella painava Natsa. Nyt tässä blogitekstissä esittelen toisenlaisen vaihtoehdon. Kyseessä on Evoc:in pehmeä, kevyt ja tilava pyöränkuljetuslaukku. Ihan ensimmäinen asia, johon tässä laukussa ihastuu, on se, että se taittuu verrattain pieneen tilaan. Toki Evoc:in käsittely on muutenkin huomattavasti Natsa-laukkua kevyempää. Jos ja kun reissuun lähtiessä pyörälle hankkii lentolippua tilatessa ihan oikean urheiluvälinepaikan ruumaan, niin pehmeä laukku ei ole riskitekijä pyörälle myöskään kuljetuksen aikana.

Testasin Evoc:in laukkua omalla maantiepyörälläni. En ollut nähnytkään laukkua aikaisemmin, joten samalla sain testattua laukun käytännön toimivuuden ns. noviisin näkökulmasta. Lopputulos oli yllättävä. Laitoin esikoisen nukkumaan päiväunille sisälle ja ehdin: purkaa fillarilaukun pahvilaatikosta, koota sen matkakuntoon, purkaa pyörän tarvittaviin osiin, pakata pyörän laukkuun, valmistella laukun viimeisen päälle matkakuntoon, poimia pyörän pois laukusta, koota pyörän takaisin ajokuntoon ja pakata laukun takaisin pahvilaatikkoon. Tähän kaikkeen meni aikaa vain reilu tunti ja esikoinen ei herännyt päiväuniltaan, vaikka tein homman 5m päässä nukkuvasta lapsesta. Koin käytön siis hyvin simppeliksi. Seuraavassa kuvasarja laukun käyttämisestä käytännössä:

 EVOC:in pyöränkuljetuslaukku säilytyskoossa

 Käyttöohje löytyy laukusta

 Laukku kootaan muovisia putkia (4kpl) ja liuskoja (4kpl) käyttämällä

 Laukku on koottuna muutamassa minuutissa

 Satula alas, pyörän tanko, polkimet ja kiekot irti ja pyörä menee suoraan laukkuun. Eri kokoisia pyöriä varten kiinnityskohtia on laukussa useita

 Pikalinkuille ja polkimille on kätevä tasku

 Kiekot asetetaan laukun molemmille puolille omiin taskuihin

 Laukun suuret pyörät helpottavat laukun kuljettamista

 Pyörä valmiina reissuun. Laukun suuri koko mahdollistaa myös pyöräilytarvikkeiden, kuten ajovaatteiden kuljettamisen samassa laukussa. Laukun kaikki vetoketjut ovat lukittavia, joten normaali matkalaukun pikkulukko käy tähän laukkuun

Mikäli EVOC:n pyöränkuljetuslaukku kiinnostaa, niin tuotetta voi kysellä osoitteesta: teemu.selvenius(at)truebell.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen