perjantai 29. marraskuuta 2013

Kauden huippujutut tekstisarja - 1. Gutzy kofeiinigeeli

Uusi blogitekstisarja alkaa tänään. Tässä sarjassa esittelen minulle keskeisiä huippujuttuja, jotka ovat tällä kaudella olleet minulle tärkeitä asioita ja apuna saavutetussa menestyksessä.

Ensimmäisenä vuoron saa niin usein unholaan jäävä, mutta ei todellakaan vähäisin asia, eli suoritusta tukevat urheiluravinteet. Ilman juomista ja kisassa otettavaa lisäenergiaa ei maastopyöräilyssä pärjää kukaan. Minulla on mahtava tukija Skins-tiimin kautta, eli urheiluravinnemerkki Gutzy. Valikoimassa on toimivia ja maistuvia urheilujuomia, palautumisjuomia, energiageelejä ja patukoita. Nostan esille näistä erityisesti energiageelit ja sieltä vielä yhden tuotteen, joka on minulla aina vakiokäytössä tiukimmissa kisoissa ja energiatukena toisille ajokavereille yhteislenkeillä.

Gutzyn tykkiuutuus - Kofeiinigeeli, makuna kola

Todetut hyödyt:

1. konkreettista lisävauhtia kisatilanteisiin ja
2. ajoissa kotiin sippauksen tapahduttua (kaveritkin kotiin geeli)


Uusi Gutzyn kofeiinigeeli - kola seuraa hyväksi todettua sitruunan makuista geeliä sisältäen kofeiinia. Minulle geeli on piste ii:n päälle, kun lähden kisoihin. Nopeissa (alle 1,5h) kisoissa ei minun muuta geeliä edes tarvitse valita. XCE SM-kisoissa juuri kofeiinigeelit olivat keskeisessä asemassa hyvän iskun ylläpidossa - tärkeä tekijä Suomen mestaruuden takaajana. Samoin Ahveniston moottoriratakisoissa kovat maantiemiehet joutuvat usein taipumaan, kun olen muistanut ottaa kofeiinigeelit mukaan.

Pitkissä kilpailuissa lisäenergian lisäksi kofeiini saattaa antaa toivottua lisäpotkua kisan loppuvaiheessa. Aivan kuumimmilla keleillä ja pitkissä suorituksissa kilpailun alkupuolella kannattaa turvautua tavallisiin geeleihin ja ottaa kofeiinigeelit vasta kisan viimeisen tunnin aikana. Näin kofeiinin aiheuttaman lisä nestehukkaan ei aiheuta hyötyjen jälkeen ongelmia, vaan ehdit maaliin ajoissa.

Kilpailutilanteiden ohella Gutzyn geelit ovat toimineet hyvin pitkillä yhteislenkeillä, joissa kuka tahansa saattaa joskus sipata. Minulle sippaamisia käy usein varsinkin kevään kovilla pitkillä lenkeillä ja tuolloin säästän kofeiinigeelin lenkin loppuun pelastautumistuotteeksi. Sillä jaksaa lähes poikkeuksetta viimeisen puolituntia kotiin, kun muuten keho olisi jo ihan tyhjä. Tämän ovat saaneet kokea myös osa ajokavereistani, jotka ovat päässeet turvautumaan lenkeillä minun mukana oleviin Gutzyihin. Viimeisen vuoden sisältä muistan kolme reissua, joissa sipannut kaveri on noussut kofeiinigeelin otettuaan takaisin elävien kirjoihin ja päässyt kotiutumaan huomattavasti parempivoimaisena kuin aluksi on näyttänyt. Lähes aina kaveri on pitkään kertonut, että kunto on loppu ja mikään ei auta. Kummasti reisiin on löytynyt lisää lihaksia pienen energiatankkauksen jälkeen. Ei ole ainoa kerta, kun peesistä pudonnut mies on yltynyt vetomieheksi viimeiselle 15km pätkälle.

Tätä tuotetta voin lämpimästi ja täysin rehellisesti suositella kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen