sunnuntai 15. syyskuuta 2013

XCM SM-kisan DNS - sairastellen kotona, crossihaasteet

Tänään on ajettu maraton maastopyöräilyn SM-kisat Tampereella/Ylöjärvellä. Itse jäin kotiin, ja olin päättänyt jättää kisat väliin jo aikaisemmin. Tänään ei päätös harmittanut, koska sairastuin flunssaan keskiviikkona ja en missään nimessä olisi ollut minkäänlaisessa kisakunnossa tänään. Kävin tänään varovaisesti katsomassa syksyn tuloa pyörän päällä metsässä. Pääsin sujuvasta vain 12 minuuttia, kunnes eräässä laskussa takarengas löi läpi ja pääsin rengastöihin. Tahkon tavoin fillarin saaminen ajokuntoon minipumpun kanssa vei noin viisi ja puoli minuuttia. Katselin viimeisen kuukauden treenimääriäni ja tunnit ovat jääneet todella alas. Viimeiseen 30 päivän aikana treeniä on kertynyt vain 16 tuntia, eli keskimäärin 4h /vko. Koti-isänä treenaaminen vaatii suunnittelua ja pimenevät illat eivät kannusta pitkiin iltalenkkeihin motivaation puolesta.

Koti-isänä tehdyt vaunulenkit ovat saaneet muuten kroppaa oudosti jumiin. Olen jopa harkinnut hierojalla käyntiä, jota olen tähän mennessä onnistunut koko elämäni välttämään. Nyt flunssassa aivastukset säteilivät kipua alaselkään ja puuduttavasti jalkoihin - "pientä" jumia on siis havaittavissa.

Vaunulenkit ovat olleet ensimmäinen pieni askel crossimaailmaan ja jalkalenkkeihin. Olen siis siirtänyt ajatukseni cyclocrossiin. Kirjaimellisesti vasta ajatukset ovat siellä, koska crossariinkaan en ole ehtinyt koskea. Tulevalla viikolla on tarkoitus lähteä valmistamaan kroppaa ensin ylipäänsä treenaamaan ja sitten myöhemmin ajamaan crossia kisamielessä.

Hämeenlinnan crossihaasteet 1&2

Twitteriä seuranneet ovat ehkäpä bonganneet crossihaasteitani. Ensimmäinen näistä ajetaan tulevana keskiviikkona Parolan pururadalla. Ensimmäisessä haasteessa ajetaan vain kertaalleen 4km pururata niin, että joka toinen mäki mennään juosten.

Crossihaaste2 ajetaan tulevana viikonloppuna. Silloin lähtee "luulot pois" kerrasta ja puhutaan kovasta haasteesta jo minullekin. Tällöin on edessä minun xcm-treenireitti, jonka pituus on päälle 60km. Pääosin reitti on Hämeenlinnan parhaita polkuja ja nousujakin piisaa. Reitti sisältää mm. Ahveniston perinteisen XCO-radan ja nousumetrien yhteissumma lähentelee 1200 metriä. Päivä ja kellonaika tarkentuu lähempänä haastepäivää. Tavoiteaika lenkille on noin 3 tuntia, joten osallistuvien crossaajien on kyettävä ajamaan crossarilla maastossa kohtalaisen rivakasti ja pyörä ehjänä pitäen. Vertailuaikana voin sanoa, että oma täpärillä ajamani ennätysaika on hieman alle 2h 30min. Reittiä ei merkata etukäteen, vaan ajo tapahtuu periaatteella - seuraa johtajaa. Tieosuuksilla vetovuoroa voidaan tarvittaessa vaihtaa.

Crossihaasteisiin kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen