sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Suksilla ympäri Suomea ja kesätunnelmia

(Tämä teksti sisältää kehnoja kännykkäotoksia)

Mysteeri uudesta asuinpaikasta on siis ratkennut. Edelliseen viestiin oli kommentoitu anonyymin toimesta aivan oikein uudeksi kotikaupungiksi Hämeenlinna (tähän liittyen ansaitun palkinnon julkaisin sinne vastakommentiksi). Mainitsemaani vanhaa kisaseutua hiihdon lomassa olen päässyt ihastelemaan Hämeenlinnan Ahvenistolla. Moottorirata on toiminut useiden kilpailujen lähtöpaikkana aikanaan.

Oi tuota valonheittimien määrää ja baanan leveyttä! Ei muuten ole tuolla hiihtäminen maastohiihtoa nähnytkään; enemmänkin voisi puhua maantiehiihdosta. Todellista succistelua. :) Joensuussa totuin pimeässä siihen, että baanalla oli lyhyelläkin matkalla useiden kymmenien senttien kuoppia ja patteja. Onneksi polvissa on vielä tässä iässä herkät (Boostvalve- Foxiakin paremmat) iskarit.

Mennyt viikonloppu olikin sitten täynnä ohjelmaa. Valitettavasti kaikki ei mennyt ihan putkeen, vaan tällä kertaa oli kohdattava myös vastoinkäymisiä. Ikuinen luottopelini VW Vento nimittäin hyytyi lähes keskelle ei mitään perjantai-iltana. Kone ei tuntunut saavan bensaa millään ja lopulta moottori ei suostunut enää starttaamaan laisinkaan. Katuvaloja ei lähistöllä ollut, mutta tuurilla sain auton hivutettua tien vasempaan reunaan linja-autopysäkille. Pikainen soitto vakuutusyhtiön hätäapuun ei tuonut asiaan juurikaan valoa, koska viesti sieltä oli seuraava: "yli 10 vuotta vanhoihin autoihin ei laaja osakasko riitä hinaamispalvelun korvaamiseen". Onneksi suku oli kuitenkin melko lähellä, niin sain ainakin heidän illan pilalle hinaamisapua tarvittuani. Lisäsäätöä tähän toi se, että koko viikonlopun aikana käynnistymisongelmiin ei löytynyt ratkaisua, joten tällä hetkellä Vento oleskelee erään korjaamon pihalla Mäntyharjulla. Pitää huomenna soitella sinne, että voisivatko katsoa vian syytä ja mahdollisesti korjata sen vielä ensi viikon kuluessa...

Tänään pääsin onneksi Etelä-Savossa hiihdolle. Silloin tietää olevansa oikeaan aikaan treenaamassa, kun ehtii ensimmäisenä latukoneen jälkeen tekemään pitkää vasper-potkua koskemattomalle baanalle!

Vajaan kahden tunnin lenkin jälkeen rentouduin golfin parissa:

Jotain muutakin on viikonloppu sisältänyt.. jätetään se kuitenkin vielä tässä vaiheessa arvoitukseksi.

3 kommenttia:

  1. Oonkin katsonut, että sulla oli/on pyörä myynnissä, joten oonkin miettinyt, että mikä mahtaa olla ens kesän pyörä. Kuvan perusteella siis 29er ainakin. Ootko jo päässyt maastoon testaamaan? Noista on aika hyvää palautetta ihmisiltä tullut yleisesti. Itse en ole moista vempelettä vielä päässyt kokeilemaan.

    VastaaPoista
  2. Tarkkoja huomioita. Pitääkin jatkossa olla tarkkana, että mitä sitä palstoille julkaisee. :) Todellinen ensi kesän peli on vielä hakusessa. Nyt kuitenkin haetaan jo tuntumaa uutuuksiin.

    VastaaPoista
  3. Sehän monesti onkin parasta, kun pääsee miettimään sitä uutta pyörää :) Sitten kun pyörän saa ja sillä kesän ajelee niin voikin taas alkaa miettiä, että oliskohan joku toinen pyörä vielä parempi..

    VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen