tiistai 10. elokuuta 2010

Lomaviikon kuulumisia

Ensimmäinen lomaviikko on jo vinhasti takana ja on aika pistellä nettipäiväkirjaan muistiin, että mitä on tullut tehtyä.

Viikkohan alkoi mökkeilyn merkeissä Hirvensalmella, jonka ympäristössä myös treenilenkit pääosin kulkivat. Lenkeille mallia vauhdinpitoon otin luonnosta,

joten pitkää ja hidasvauhtista lenkkiä oli tiedossa. Cyclocrossarilla kilometrejä tunteja taittui mukavasti ja lähitienoiden pitäjät ja kiharaiset hiekkatiet pitivät huolen, että soololenkeillä pysyi mieli virkeänä. Viime viikon kiharaisimman hiekkatien tittelin vei kyllä ylivoimaisesti Ripatintie Kissakosken ja Tuukkalan välillä Hirvensalmella.

Tie herätti muutoinkin hieman tunteita, kun tien varrella ollut Hämeenmäki on ollut minunkin pyöräilyharrastuksen kannalta melko merkittävässä roolissa.

Viikon puolivälissä cyclocrossailut päättyivät kuin seinään takavaihtajan antauduttua aika ikävästi. Yksi hiekkatienousu tuli ajettua hieman suuremmilla voimilla ja jostain syystä Dura-ace lähti hieman sijoiltaan.

Juuri hieman aikaisemmin olin ehtinyt onneksi käydä testaamassa vauhtia Mikkelin Urpolassa 10 km purulenkillä. Aikaa meni 19:45, ja en ole aivan varma, että olinko ennen ajanut crossarilla tuota lenkkiä vastaavaan aikaan. Onneksi Focukseen löytyi korvake jo samana päivänä Polkupyöräetapista Mikkelistä. Tässä vaiheessa oli sitten siirryttävä takaisin Pohjois-Karjalaan ja loppuviikolla reissuihin kuului muun muassa Pyhäselän ympäripyöräily. Tuo 126 km pituinen lenkki tarjosi parikin mieleenpainuvaa hetkeä ja ne olivat lossilla Arvinsalmen ylitys

ja Hammaslahden Siwan jäätelötuutti, banaani, 0,5l cokis -tankkaus. Kylläpä riitti virtaa viimeisille kilometreille noiden jälkeen!

Mökkeilyyn kuuluu luonnollisesti kalastelu ja siellä ainakin saa turhat mielessä pyörivät ajatukset pidettyä poissa mielestä. Kaiken lisäksi urheilijan ravinnoksi kala sopii erityisen hienosti (tässä vaiheessa siirrytään tämän blogitekstin osuuteen: ravinto ja vapaa-aika). Etelä-Savossa saaliiksi kertyi reilun tunnin mittaisella uistelulla lähinnä haukea,

mutta täältä Joensuusta ruokapöytään irtosi sitten hieman arvokkaampaakin kalaa. Uistelureissujen..

..pääajatuksena on lähinnä ollut: ”että kuhan jotain tulisi..”, niin tulihan sitä kuhaa.

Eipä siinä kauaa nokka tuhissut, kun vajaa kilon painoiset kuhafileet olivat valmiina uuniin.

Hieman kermaa, punasipulia ja sopivan kevyesti muuta maustetta, niin fillaristin pääruoka oli nopeasti valmis.

Sitähän voisi melkein alkaa ruokablogiakin kirjoittamaan. :)


Myös aika-ajopuolelle viime viikko toi kaikkea pientä uutta. Tätä pyöräähän ei ole vielä näillä sivuilla esillä ollutkaan, mutta nyt paketti alkaa olla aikalailla kasassa.

Ajoasennon kanssa minulla on vielä tekemistä, koska en jostain syystä kykene ajamaan lähellekään ana-kynnyksellä tätä pyörää vielä tällä hetkellä. Jos jossain vaiheessa saan samat kapasiteetit käyttöön kuin muilla pyörillä, niin vauhti olisi edes siedettävää. Ei auta muuta, kuin iskeä kilometrejä tällä pyörällä lisää, niin enköhän saa jalat toimimaan tuolta aeroasennostakin.

Kaiken kaikkiaan viime viikolla treeniä kertyi hieman vajaa 22 tuntia ja kilometrejäkin yli 700; toisin sanoen, harvinaisen laadukas treeniviikko minulle. Tässä tosin huomaa sen, että mikäli vapaa-aikaa olisi enemmän, niin treeniä tulisi rutkasti nykyistä enemmän. Työpäivien päälle ei ihan herkästi näitä yli 20 tunnin treeniviikkoja keräilläkään, ja tämä taas näkyy kesän iskukunnossa.

3 kommenttia:

  1. Ei ehkä kuulu tämän aiheen alle, mutta kysyn nyt kuitenkin, että mikä sai viime kauden SM-mitalistin jättämään XCO:n SM-kisan väliin? Luulisi, että sulla olis voinu olla ihan hyvät mahdollisuudet taistella mitalista, vaikka kilpaillut oletkin vähän rauhallisempaan tahtiin kuin viime kaudella.

    VastaaPoista
  2. Erinomainen kysymys, kiitos siitä. Päällimmäinen syy osallistumattomuuteen oli Turun ja Joensuun välinen matka. Sunnuntainen kilpailu Turussa ja työpäivä maanantaiaamuna Joensuussa on ikävä yhdistelmä. Toinen painava seikka liittyy pitkään kauteen ja siinä menestymiseen. Tarkoituksena oli pärjäillä myöhemmällekin syksylle ja saada menneestä viikonlopusta paras treenitulos irti. Sulkavan maantieskabat sitten peruttiin ja tämän jälkeen Turku olisikin ollut paras vaihtoehto. Tuossa vaiheessa oli kuitenkin liian myöhäistä enää ilmoittautua mukaan. Näillä siis mennään ja katseet on jo tiiviisti loppukesän ja syksyn seuraavissa kisoissa!

    VastaaPoista
  3. Nuo matkustelut ja työt ovat kyllä välillä hankalaa sovittaa yhteen. Itsellänikin ensi viikolla vähän vastaava tilanne kun olisi tarkoitus Finlandia-mtb ajaa ja maanantaina sitten lähes toiselle puolelle Suomea töihin. Toivottavasti loppukesän kisoissa tulosta tulee ja pääset ainakin jonkun SM-mitalin vielä nappaamaan.

    VastaaPoista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen