sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Kisat takana!

Kisa-aamuun herätys ei sujunut aivan odotusten mukaan, kun nenä oli tukossa ja päässäkin hieman outoa tunnetta. Samoin koko yön kestänyt sade ei näyttänyt lakkaamisen merkkejä, kunnes aivan lähdön kynnyksellä. Kuumemittari sitten näyttikin totuuden ja lämpöä oli 37,3. Yhdellä särkylääkkeellä ”ramppikuume (?)” kuitenkin hellitti sen verran, että päätin osallistua kisaan useamman tunnin arpomisen jälkeen. Ajatuksena oli jättää leikki heti kesken, jos olotila pahemmin tällaista kaipaisi. Odotukset eivät näin olleet korkealla ja takaraivossa oli pieni toive siitä, jos lähellä mitalisijoja pystyisi ajamaan – olihan tämä kisa yksi kesän päätavoitteista!

Kisa lähti käyntiin vauhdikkaasti Kanasen Kimmon vedettyä ensimmäisten satojen metrien ja reitin nousun aikana lähes 50m kaulan muihin. Perässä tuli sitten heti seuraavana Picaron kolmikko (Juha, Tommi ja allekirjoittanut) ja muutamia muita ajajia, mutta kenelläkään ei ollut Kimmon alun tykitykseen asiaa. Ensimmäisen kierroksen lopussa johdossa oli Kimmo, toisena n. 10 sekuntia perässä Juha ja minä sitten muutama sekunti Juhan perässä. Sijoista 4. ja 5. tässä vaiheessa ajoi Tuikan Tommi ja Samuel Halme, kuitenkin jo hieman enemmän jääneenä.

Tässä vaiheessa sitten päätin, että nyt mennään siihen asti aivot narikassa, kunnes joku sanoo, että ”olet maalissa”. Sijoitukset pysyivät kärjen osalta muuttumattomina ja aikaerotkin vakiintuivat melko selkeille lukemille loppua kohti ajellessa. Reitillä(, joka oli muuten maailman malliin merkattu!) oli maalin läheisyydessä pari hyvää lenkkiä, joista pystyi hyvin seuraamaan erojen vaihteluita niin eteen, kuin taaksepäin.

Maaliin saavuttiin samassa järjestyksessä ja tulihan se mitali sieltä. Olen kyllä erittäin tyytyväinen tähän tulokseen osin vaikean syksyn ja viimeaikojen pienien sairastelujen jälkeen. Ja jäähän tässä nyt ensi vuodelle vielä kunnolla petrattavaa – ja varmasti petrataankin!