torstai 1. marraskuuta 2012

Harjoitteluvuoteni 2012 osa 4. Touko- kesäkuun treenitTouko- kesäkuun jaksolla pääsin vihdoin kilpailemaan maastossa ja aloittamaan kauden todenteolla.

Kilpailujen ohella treeneihin tuli rutkasti tehoja lisää myös lenkkien kautta. Odotukset olivat korkealla ensimmäisiä kisoja ajatellen hyvin sujuneen huhtikuun johdosta. Katsotaanpa sitten, kuinka treenit tällä jaksolla toteutuivat. Puhutaan siis kauden treenikuukausista 7. ja 8.

Tavoitteet
Toukokuu 2012
Kesäkuu 2012
Pyöräily (tunnit)
55
48
Muu harjoittelu (tunnit)
3
2
Pyöräilyn kilometrit
1600
1540
Treenitunnit yhteensä
58
49
Toteutumat


Pyöräily (tunnit)
22,5
40
Muu harjoittelu (tunnit)
0
0
Pyöräilyn kilometrit
523
1000
Treenitunnit yhteensä
22,5
40

Toukokuun ensimmäisessä kilpailussa Hyvinkäällä olin jalat aivan tyhjänä. Tuolla viikolla oli pohjalla viisi tehotreeniä ja mies oli jumissa. Seuraavana viikonloppuna oli Rajamäen kilpailu, joka oli tärkeässä roolissa kunnon kehittämisen kannalta. Rajamäen kilpailu jäi kesken kalustorikon johdosta ja kova pitkä treeni jäi ajamatta. Valkeakosken maratonia odotin seuraavaksi kuin kuuta nousevaa. Kyseinen kisa jäi kuitenkin kokonaan ajamatta mystisen sairauskohtauksen johdosta. Tämä lopulta romahdutti kokonaan toukokuun lopun treenit. Oikeastaan arkailua kesti parisen viikkoa ja jatkoin treenaamiseksi kutsuttavaa pyöräilyä vasta kesäkuussa.

Keskeytyksistä ja treenitauosta johtuen kuntoon pääseminen kesäkuussa oli todella pahasti jäljessä suunnitellusta. Normaalisti olen ajanut kovia lenkkejä ja kisoja todella paljon toukokuussa, nyt se ei ollut mahdollista ja kunto oli sen mukainen. Korson maratoniin saavuin käytännössä toukokuun alun kunnossa – eli kunto oli totaalisessa rakennusvaiheessa. Onneksi pääsin Korsossa maaliin ja sain sentään sieltä ihan hyvän treenin. Treenistä meni myös haastava Jyväskylän maraton ja kuun treenit kruunasi kesäkuun lopussa ajettava Tahko MTB 60km.

Yhteenveto jaksosta touko- kesäkuu

Toukokuun epäonni kilpailuissa ja rintakipukohtaus keskeyttivät nousujohteisen harjoittelun tärkeimpään ajankohtaan vuodessa. Niinpä kesän tärkein treenikuukausi, eli toukokuu, jäi kohdaltani lähes koskemattomaksi. Kesäkuun alkuun jouduin starttaamaan pahasti laskukuntoisena ja en ehtinyt kunnolliseen iskuun koko kuukauden aikana. Tahkolla jaksoin alun hyvin, mutta pitkien kovien lenkkien puute pakotti rullailemaan viimeiset 20km maaliin. Onneksi sentään treenimäärissä kesäkuussa tuli vähän petrausta toukokuuhun verrattuna. Tästä huolimatta treenien kokonaistuntimäärä jaksolta touko- kesäkuu jäi todella matalalle.

Paluu menneisyyteen. Toukokuun teksteissä painottuivat kisaraportit ja kisainto. Ihan kuun alussa huutelin erityisesti teholenkkien perään. Kisojen keskeytysten johdosta muistelin, että kuinka kovia kisoja sitten voisi korvata omilla treeneillä. Valkeakosken jälkeen sain käsiini kunnollisen 29erin. Toukokuun lopussa blogin katselukertoja täyttyi kokonaista 100 000, ja järjestin juhlia varten pienen tietokilpailun. Kesäkuussa teksteissä näkyi Tahko MTB lähestyminen ja sitä edeltävät treeniviikot sekä tärkeät simulaatioharjoitukset. Kesäkuussa käytiin myös tiimin kanssa aluevaltaamassa maantiekisa Ahvenistolla. Tahko MTB:n kisaraportti vielä tähän loppuun.

Kahdeksan kuukautta treeniä takana, neljä edessä

Kahdeksan harjoittelukuukauden jälkeen treenitunteja oli kerääntynyt yhteensä 329,5. Tämä oli 117,5 tuntia vähemmän kuin olin alun perin suunnittelut. Toukokuun pyöräilyn vähäisyys rokotti rankasti myös ajettuja pyöräilykilometrejä. Kahdeksan kuukauden jälkeen kilometrejä oli kertynyt noin 6150, joka oli yli 2500 kilometriä tavoitetta vähemmän!

Seuraava esiteltävä treenijakso on heinä- elokuun treenit. Heinäkuussa ajettiin muun muassa XCO:n SM-kilpailut Kouvolassa. Elokuussa elin jännittäviä aikoja perheenlisäyksen kanssa ja osallistuin muun muassa XCE SM-kisaan Jämillä. Treeneistä ja mainituista kisoista lisää seuraavassa treenitekstissä!

Tähän tekstiin liittyvät seuraavat blogitekstit:

Touko- kesäkuun treenit

2 kommenttia:

 1. Voi olla, että en nyt ymmärtänyt kaikkea mutta sulla on toteutunut kohdassa 22,5 tuntia pyöräilyä toukokuussa ja muut 0 mutta yhteensä 39 tuntia. Mistä tuo loppu muodostuu? Tuskin kisoistakaan ihan noin paljon tunteja tuli? Sama toki kesäkuun kohdalla.

  Muuten kyllä mielenkiintoisia nämä treenikuukausien läpikäymiset. Ja varsinkin kun käyt pari kuukautta kerrallaan, koko vuoden läpikäyminen saattaisi olla vähän turhan pitkä juttu tai sitten ei näin hyvin perusteltuja ja pohdittuja mitä nyt. On myös toisaalta huojentavaa lukea, että ei sitä kovilla kuskeillakaan kaikki treenit aina suunnitellusti mene määrien osalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaakko huomiosta! Tuli tehtyä taulukko kiireessä ja siellä lepäili edellisien kuukausien tunteja. Kisatunnit ovat täysin treenitunneissa mukana - ne eivät ole millään tavoin "erillisiä" tunteja.

   Poista

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen