maanantai 26. elokuuta 2013

Korso XCO 25.8.2013 - kisaraportti

XCO-kausi on sitten nyt saatu päätökseen. Viimeinen kisa ajettiin Korson uudella ja juuri rakennetulla radalla, josta ei jumppaa puuttunut. Kuusi kierrosta täysiä ja sanoisin, että siinä korvaava juttu 10-kerran kuntosalikortille!

Ennen kilpailua olin asettanut tavoitteeksi varmistaa cupin kärkipaikan tässä finaalikisassa. Käytännössä ratkaisevaa oli sijoitukset suhteessa tiimikaveri Simoon. Rata oli odotettavasti erityisen sopiva meidän tiimiläisille, joskin itse olisin vahvempi vähän mäkisemmällä reitillä. Starttiviivalla juonimme tiimin kanssa keinoja napsia kolmoisvoitto. Eihän mitään ideoita syttynyt, mutta mukavaa oli silti!

Henkka, minä ja Simo
Kuva: Tiina Keino

Kisa lähti rennon kovaa liikkeelle, kunnes Henkka pisti jalat pyörimään ensimmäisen polun tullessa vastaan. Jäimme muut ajelemaan rauhallisempaa vauhtia - sijoituksilla Simo, minä ja Samuel. Ensimmäisen kierroksen lopussa nousin Simon ohi, kun tiesin olevani vähän vahvempi nousuissa. Simon urakkaa vaikeutti jäykkäperäinen pyörä ja pystyin tasaisella vauhdilla pitämään eron hallussa myös tasamaapätkillä.

Oikeastaan seuraavaan neljään kierrokseen ei tapahtunut kisassa mitään. Samuel ohitti Simon ja oli käynyt aika lähellä takanani, mutta ei aivan saavuttanut. Lopulta ero kasvoi lähes minuuttiin. Sama trendi oli minulla suhteessa kärkeen. Olin ensimmäisen kierroksen jälkeen Henkan perässä 40 sekuntia ja sama ero oli voimassa vielä kaksi kierrosta ennen maalia. Pyörä pelasi kisassa mahtavasti ja Korson radalle 29er täysjousto on niin oikea peli. Alamäissä rentouduttiin ja muuten painettiin menemään.

Maaliin ajoimme siis järjestyksessä: Henkka, minä, Samuel ja Simo. Ihan kolmoisvoittoon ei tiimimme yltänyt, mutta hyvä setti muuten. Oma ajoni sujui kuntoon nähden hyvin. Ajoin koko kauden kovimman keskisykkeen (177) ja tästä on hyvä petrata kuntoa paremmaksi loppukauden tärkeisiin kisoihin.

XCO kokonaiscupin voitto varmistui pisteillä 400. Korson 2. tila toi 110p. Vaasan voitosta 100p. Messilän SM-kisa ja Hyvinkään PM-kisa antoivat 95 pistettä molemmat. Näin Salon kolmossijan 90 pistettä tippui laskuista pois.