torstai 19. tammikuuta 2012

Aulanko hiihto (V) 39km - voitto!

”Kyllä sitä pari kierrosta valaistua vielä jaksaa”. Niinhän sitä luulisi.. riippuu tosin siitä, että monta niitä 6,5 km kierroksia on jo pohjalla.

Eilen tämän talven hiihtoja oli takana melkein viikko ja kilometrejäkin reilu satanen. Eikös viikko ole sellainen aika, että jokaisen urheilijan on syytä astua askel lajissa eteenpäin? Päätin sitten hiihdellä henkilökohtaisen kuntohiihdon, joka nyt sattui tapahtumaan Aulangon valaistulla kuntoreitillä. Mittaa lenkillä on noin 6,5 km ja nousua tullee reilu sata metriä per kierros. Ristin illan lenkin Aulanko hiihdoksi (6 kertaa 6,5 km valaistulatu - tyyli vapaa).

Pistin edellisiltana sinistä parafiinia Matukoiden pohjaan ja odotukset luistolle olivat korkealla. Päivän pakkanen oli kuitenkin odotettua lauhempi ja aivan lentokeli ei sitten baanalle päästyä ollutkaan. Kaiken lisäksi henkilökohtaisen Aulanko hiihtoni pohjalla oli aikainen herätys ja reilu yhdeksän tunnin työpäivä. Sykkeet olivat korkealla jo autossa ennen Aulangon majaa.

Tavoitteena oli hiihdellä vapaalla vähintään viisi kierrosta, jotta vuoden ensimmäinen selkeä 30 km ylitys tulee varmistettua. Joten ei muuta kuin sukset kiinni, sauvat käsiin ja menoksi!

Vassuahan sitä pyöräilijä pk –lenkeillä hiihtää. Harvinainen tyyli, joka kuormittaa kroppaa tasapuolisesti ja kehittää samalla keskivartalon lihaksia ja tasapainopiuhoja pään sisällä. Vauhti pysyi melkein hanskassa ja ensimmäisessä mummon mäessä luistatettiin suksea melko mukavasti. Ensimmäinen kierros taittui aikaan 23 min 20 sec. Tässä vaiheessa sitten päätin, että kierroksia on vielä viisi jäljellä. Pari seuraava kierrosta jatkui samalla tavalla ja ajat pysyivät rennosti puotellen alle 24 minuuttiin. Sykkeet pysyivät pk-alueella, mutta kuitenkin enemmän siellä skaalan yläpuoliskolla. Voimia piisasi ja enää kolme kierrosta edessä, kyllä se siitä ajattelin.

Neljäs kierros meni vielä ihan mukavasti, mukana ollut 4 desiä urheilujuomaa alkoi maistumaan enemmän ja enemmän. Kilsoja alkoi olla takana lähemmäksi 30, kun käsistä loppui voimat ihan salamana! Sepä se, pyöräilijä suksilla ja niinhän siinä käy. Ei ne nuudelit vain ole niissä voimissa kuin pitäisi. Narut, joiden päissä on vain solmut, umpisolmut.

Viides kierros jaloilla ja kuudennella vain pois metsästä. Viimeinen kuuden kierros meni ihan hyvin ja siinä tuli lenkin huonoin kierrosaika 24:40. Kaikkiaan lenkki oli 39 km ja aikaa paloi 2h 20 min.

Hyvä treeni!

Pystyisipä sitä viikoittain tuplaamaan pisimmän lenkin kilometrit. Alkaisivat lenkit olla kunnon mitoissa jo parin viikon kuluttua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maltatko vielä kirjata kuvan tekstin, niin tiedän sinun olevan ihminen