tag:blogger.com,1999:blog-3840817607443489638.post4337185278057596747..comments2023-05-12T13:19:05.768+03:00Comments on Olli Miettinen - maastopyöräilijän tie: Rasva palaa ja sen kyllä tuntee - urheilijan ketoosiOllihttp://www.blogger.com/profile/14036457523729140323noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3840817607443489638.post-12165871963956600122011-11-14T08:21:33.502+02:002011-11-14T08:21:33.502+02:00Kiitos kommentista, hyvä saada erilaisia näkemyksi...Kiitos kommentista, hyvä saada erilaisia näkemyksiä! Täytyy itsekin aina pitää mielessä, että ihmiset ovat yksilöitä ja toiselle voi sopia se, mikä minulle ei ole sopivaa.<br /><br />Itse olen kokemuksieni mukaan todennut, että kolme tunnin kilpailuissa (tässä tekstissä pitkä kilpailutilanne), joissa koko matka pysytellään lähellä anaerobista kynnystä, on "turvallisinta" liikkua ensimmäiset 1,5-2h hiilareilla ja siirtyä siitä loppukisaksi jouhevasti hyvin toimivien rasvojen avulla eteneväksi. Tietenkin treenien kautta ketoosi on ns. herkässä, ja rasvat antavat energiaa jonkin verran jo kisan alusta lähtien. Loppuvathan hiilarivarastot treenilenkeillä yli 300 päivänä vuodessa – urheiluketoosin on siis toimittava tai pyörä ei yksinkertaisesti kulje kisan loppuvaiheissa. <br /><br />Omalla kohdallani vuositasolla urheilun aiheuttama noin 550 000 ylimääräisen palaneen kalorin tilalle pitää saada tehokkaasti sellaista energiaa, joka toimii hyvin pitkissä kilpailutilanteissa. Kestävyysurheilijana ei ole tarpeen saada ylimääräistä lihasmassaa suuren proteiinimäärän syömisen johdosta. Lisäksi kestävyysurheilijan rasvavarastot kehossa ovat yleensä harjoittelun kautta melko minimaaliset (5-10 %), jolloin niiden hyödyntäminen täysmääräisesti voi olla viisasta aloittaa vasta kilpailun viimeisellä puoliskolla. Onhan ”vapaassa” ruokavaliossa myös mentaalipuolelle hyviä seikkoja, koska kaikki ruoat maailmassa on vapaasti käytettävissä. Viinerien ja berliininmunkkien syöminen silloin tällöin antavat myös iloa omaan urheiluun ja treeniin (mentaalipuoli). Omia kokemuksiani vielä toistaiseksi tukee sekin, että en ole tähän mennessä kuullut kenenkään kestävyysurheilijan tai pyöräilijän saavuttaneen maansa mestaruutta vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattamalla. Mitenhän on pyöräilyn suurissa ympäriajoissa tai esimerkiksi hiihdossa tour de ski- tourneella; onkohan kukaan mennyt niitä lävitse vähähiilarisella ravinnolla? <br />- Jos on, niin onko tämä vaikuttanut tulokseen negatiivisesti? Tämä olisi muuten mielenkiintoinen tutkimuskohde. <br /><br />Näiden epämääräisten argumenttien kautta pelkään, että pelkällä ruokavaliolla saavutettu ketoosi saattaisi aiheetta laskea maksimaalista suorituskykyä, kun puhutaan yli kolmen tunnin kisasuorituksista.Ollihttps://www.blogger.com/profile/14036457523729140323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840817607443489638.post-29245878976901947722011-11-13T22:03:09.081+02:002011-11-13T22:03:09.081+02:00"Urheilijana ei tietenkään karppausta ole syy..."Urheilijana ei tietenkään karppausta ole syytä edes harkita"<br />Kyllä voi harkita: http://www.rasalas.fi/kirja.php?id=80Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840817607443489638.post-56151543112798641382011-11-13T21:40:08.782+02:002011-11-13T21:40:08.782+02:00Sauvarinne lienee hyvä harjoitus kevyemmälläkin va...Sauvarinne lienee hyvä harjoitus kevyemmälläkin vaatetuksella, mutta näin marraskuussa siitä voisi koitua ongelmia terveydelle. Jalkaisin liikkuen lukkopolkimien puuttuminen näkyy ja tuntuu. On se kumma, kun ei saa nostettua tyhjän päältä lisää vauhtia nousuissa. <br /><br />Eihän sauvarinne kuitenkaan pyöräilyä koskaan treenimuotona voita?Ollihttps://www.blogger.com/profile/14036457523729140323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3840817607443489638.post-58171095030459315932011-11-12T12:22:11.425+02:002011-11-12T12:22:11.425+02:00Sauvarinne on parasta mitä ihminen voi näillä säil...Sauvarinne on parasta mitä ihminen voi näillä säillä harrastaa vaatteet päällä!Maitolaiturin Kyllikithttps://www.blogger.com/profile/15574489857955924716noreply@blogger.com